Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στη Wall με το βλέμμα στο αργό

Εναλλαγή προσήμων στην Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι καρφωμένο στην τιμή του μαύρου χρυσού. Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό. Πτώση πάνω από 1% για χρυσό. Μεγάλες απώλειες για τον ενεργειακό κλάδο, κέρδη για τις εταιρείες λιανικής. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall, με τον ενεργειακό κλάδο να δέχεται ισχυρές πιέσεις από την πτώση του πετρελαίου και τις εταιρείες στον τομέα λιανικής να σημειώνουν κέρδη λόγω του τριημέρου της «Μαύρης Παρασκευής».

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,19% στις 17.847 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα στις 4.795 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,14% στις 2.070 μονάδες. Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης ο S&P 500 έπιασε προσωρινά νέο ρεκόρ, για να υποχωρήσει στην συνέχεια.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με απώλειες 0,3% στην Φρανκφούρτη και στο Παρίσι.

Η τιμή του αργού συνεχίζει να κινείται σε χαμηλό τεσσάρων ετών μια ημέρα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ. Η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας του αργού WTI υποχωρεί 6% στα 69,21 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent σημειώνει οριακή άνοδο στα 73,06 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,38% στα 1.181 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. 

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, διολισθαίνει 3,5 μονάδες βάσης στο 2,20%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βαριές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη να διατηρήσει το επίπεδο της παραγωγής στα 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Μεταξύ των εταιρειών του κλάδου, την μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές των Exxon Mobil (-3,31%), Chevron (-3,26%), Τransocean (-7,3%), Conoco Philips (-4,7%) και Halliburton (4,8%).

Ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές στον αεροπορικό κλάδο, με την Air France-ΚLM και την Deutsche Lufthansa να ενισχύονται πάνω από 3%. Κέρδη 4,5% σημειώνει η American Airlines, ενώ άνοδο 4,7% καταγράφει η μετοχή της Delta Air Lines.

Στον κλάδο της λιανικής, η J.C Penney και η United Parcel Service κερδίζουν πάνω από 1,3% καθώς οι καταναλωτές προσέρχονται στα καταστήματα την «Μαύρη Παρασκευή».

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v