Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ...κινεζικής προέλευσης στην Wall Street

Η επίδραση από την αιφνίδια μείωση των κινεζικών επιτοκίων συντηρεί θετική ψυχολογία στην Wall Street, που προετοιμάζεται για την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Ολα τα βλέμματα στο πετρέλαιο και την σύνοδο του OPEC. Ανάκαμψη ενεργειακών μετοχών.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους βασικούς δείκτες σε εδάφη ρεκόρ, καθώς η Wall Street μπαίνει στην ευθεία για την εορταστική περίοδο.

Η αιφνίδια μείωση των κινεζικών επιτοκίων συνεχίζει να επιδρά στις αγορές. Το πετρέλαιο και οι ενεργειακές μετοχές πρωταγωνιστούν, ενόψει της κρίσιμης συνόδου του OPEC.

Οι πολλές εξαγορές και συγχωνεύσεις προκαλούν κινητικότητα στο επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι «κυκλικές» μετοχές, εκείνες δηλαδή που σχετίζονται περισσότερο με τον οικονομικό κύκλο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 17.815 μονάδες, ο S&P κινείται 0,22% υψηλότερα στις 2.068 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,68% στις 4.745 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν την Παρασκευή σε υψηλότερα επίπεδα, με τα μεγαλύτερα κέρδη στις μετοχές που σχετίζονται με πρώτες ύλες, αντιδρώντας στην αναπάντεχη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα. Ο δείκτης S&P 500 απεκόμισε κέρδη 1,2% στην εβδομάδα και ο Dow Jones Industrial Average 1%. Και οι δύο δείκτες τερμάτισαν σε επίπεδα ρεκόρ και ήταν η 5η συνεχόμενη κερδοφόρος εβδομάδα για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα, ο δείκτης Chicago Fed υποχώρησε στο 0,14 τον Οκτώβριο από 0,29 τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο αμερικανικό εμπόριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι ενεργειακές μετοχές ανακάμπτουν ενόψει της κρίσιμης συνόδου του OPEC, που καλείται να μειώσει την παραγωγή για να δώσει ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού, που έχουν διολισθήσει 30% από το καλοκαίρι.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Ιανουαρίου της ποικιλίας πετρελαίου WTI στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 15 σεντς στα 76,64 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τα λοιπά, η Tesla ενισχύεται 1,64% μετά τις φημολογούμενες συνομιλίες για συμμαχία με την γερμανική BMW.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν με άνοδο στην μείωση των κινεζικών επιτοκίων. Οι ευρωαγορές ενισχύθηκαν επίσης, αντλώντας στήριξη και από την βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία.

Ο χρυσός υποχωρεί περίπου 2 δολάρια στα 1.196 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v