Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στην Wall με χορηγία κεντρικών τραπεζών

Στο πράσινο οι δείκτες στην Wall, εν μέσω έντονης κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Άνοδος 280 μονάδων για τον Dow. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση 1% για το αργό. Κάτω από τα $1.200 ο χρυσός. Κέρδη πάνω από 2% για JP Morgan.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, εν μέσω έντονης κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και ενώ διατηρείται η αισιοδοξία ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,58% στις 17.993 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,94% υψηλότερα στις 4.937 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,16% στις 2.085 μονάδες.

Tην Παρασκευή η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια.

Ο Zhou Xiaochuan, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ πως η τράπεζα έχει ακόμα την δυνατότητα να προσφέρει νέα τόνωση στην οικονομία.

Εν τω μεταξύ, την Δευτέρα δημοσιεύτηκαν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ ενισχύει τον δείκτη οικονομικού κλίματος.

«Οι μετοχές λαμβάνουν ώθηση βραχυπρόθεσμα από το ενδεχόμενο κινεζικής ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς και από τις συγχωνεύσεις και εξαγορές στην αγορά μετοχών» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα.Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 0,3%.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,4%.Ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα, καταγράφοντας άνοδο 5,8%.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών το Φεβρουάριο, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι μηνών.

Ειδικότερα ο δείκτης της εθνικής ένωση κτηματομεσιτών (NAR) αυξήθηκε κατά 3,1% στις 106,9 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,0801.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 1,08% στα 48,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες 1,31% στα 1.185 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου υποχωρεί μια μονάδα βάσης στο 1,95%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Horizon Pharma σημειώνει άνοδο 17%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Hyperion Therapeutics.

Άλμα 25% σημειώνει η μετοχή της Catamaran, μετά την ανακοίνωση της UnitedHealth ότι θα την εξαγοράσει.

Κέρδη πάνω από 2% εμφανίζουν οι μετοχές της JP Morgan και της Exxon Mobil.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v