Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones

Τριψήφια κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, συνεχίζοντας το μίνι-ράλι της Παρασκευής. Απώλειες 1% καταγράφει ο χρυσός κάτω από τα $1.200. Πτώση και για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο. Άλμα 17% για την Horizon Pharma.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, εν μέσω έντονης κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων και ενώ διατηρείται η αισιοδοξία ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την παγκόσμια ανάπτυξη. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,17% στις 17.920 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,85% υψηλότερα στις 4.944 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,82% στις 2.078 μονάδες.

Tην Παρασκευή η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει σταδιακά τα επιτόκια. 

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα.Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 0,3%.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 0,4%.Ο δείκτης αποταμίευσης αυξήθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα, καταγράφοντας άνοδο 5,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ενιαίου νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,0801.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,53% στα 48,60 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 1,39% στα 1.184 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου υποχωρεί μια μονάδα βάσης στο 1,95%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Horizon Pharma σημειώνει άνοδο 17%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Hyperion Therapeutics.

Άλμα 25% σημειώνει η μετοχή της Catamaran, μετά την ανακοίνωση της UnitedHealth ότι θα την εξαγοράσει.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v