Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγή προσήμων στην Wall μετά το ΑΕΠ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι δείκτες στη Wall μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ και καταναλωτική εμπιστοσύνη. Διολισθαίνει το δολάριο. Βουτιά 3% για το αργό κάτω από τα $50 το βαρέλι. Χάνει τα $1.200 ο χρυσός. Άλμα 4,6% για την μετοχή της Dow Chemical.

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην Wall μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάζεις, με τις μετοχές βιοτεχνολογίας να πραγματοποιούν ράλι και τους επενδυτές να αναμένουν ομιλία της Janet Yellen για την νομισματική πολιτική.

O Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 17.699 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% υψηλότερα στις 4.881 μονάδες, ενώ οS&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 2.060 μονάδες.

Με ρυθμό 2,2% έτρεξε το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ποσοστό 2,4%.Η καταναλωτική δαπάνη ενισχύθηκε κατά 4,4%, ενώ οι επενδύσεις από επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7%.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με την τελική μέτρηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαμορφώθηκε στις 93 μονάδες τον Μάρτιο από 95,4 μονάδες τον Φεβρουάριο

«Υπάρχει κάποια στασιμότητα αυτήν την στιγμή. Τα οικονομικά στοιχεία και το ΑΕΠ δεν είναι άσχημα, αλλά τίποτα που να κάνει την αγορά να τρέξει» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Ο S&P 500 βρίσκεται χαμηλότερα 2,5% για την εβδομάδα, διαγράφοντας τα κέρδη για το 2015.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 2,88% στα 49,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει απώλειες 0,56% στα 1.198 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου καταγράφει πτώση μιας μονάδας βάσης στο 1,97%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Alexion Pharmaceuticals ηγείται του ράλι στον κλάδο της βιοτεχνολογίας καταγράφοντας κέρδη 3,2%.

Άλμα 4,6% σημειώνει η μετοχή της Dow Chemical, μετά από συμφωνία για την πώληση μονάδας.

Υψηλότερα 2,5% κινείται η μετοχή της BlackBerry. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v