Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street, διαγράφοντας μεγάλο μέρος των αρχικών κερδών. Ράλι για το ευρώ στο 1,137. Άνοδος 1,3% για το αργό πετρέλαιο, πάνω από τα 61 δολάρια. Κέρδη και για το χρυσό

Οριακά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στις αποδόσεις των ομολόγων και στα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής.

O Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 18.070 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,20% στις 4.980 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,09% υψηλότερα στις 2.101 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,2%.Ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε για δέκατο συνεχόμενο μήνα, αντανακλώντας τον αντίκτυπο από το ισχυρό δολάριο.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,37% στα 61,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,97% στα 1.204 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,137.

Στην αγορά ομόλογων, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, σημειώνει πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,22%. Την Τρίτη η απόδοση είχε φτάσει ως και το 2,36%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Horton Works καταγράφει άλμα 10%. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Άνοδο 6,1% σημειώνει η Vertex Pharmaceuticals, μετά τις εκτιμήσεις εξωτερικών συμβούλων ότι οι αρχές πρέπει να εγκρίνουν φάρμακο της εταιρείας.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v