Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές κινήσεις στην Wall μετά το ράλι

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Wall, με τον Dow Jones να οδεύει σε νέο ιστορικό υψηλό. Διαγράφει τα κέρδη έναντι του ευρώ το δολάριο. Απώλειες 1,5% για το αργό πετρέλαιο. Διολισθαίνει και ο χρυσός. Άλμα 3% για την μετοχή της Netflix.

Οριακές κινήσεις στην Wall, με τον Dow Jones να οδεύει σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς υποχωρούν οι πιέσεις στα ομόλογα και το δολάριο ανακάμπτει από τα χαμηλά έξι μηνών.

Ράλι πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι μετοχές, με τον S&P 500 να κλείνει στο επίπεδο ρεκόρ των 2.121 μονάδων.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 18.260 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 5.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,05% στις 2.120 μονάδες.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε αναπάντεχη πτώση τον Μάιο, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο ετών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 88,6 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο, από 95,9 μονάδες τον Απρίλιο.Η βουτιά 7,3 μονάδων είναι η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2012

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,3% τον Απρίλιο μετά από πτώση 0,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Fed.

Τα αναθεωρημένα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι ήταν η πέμπτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,144 δολάρια από 1,135 νωρίτερα την Παρασκευή. Το δολάριο διέγραψε τα αρχικά κέρδη μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,44% στα 59,05 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί από τα υψηλά τριών μηνών καταγράφοντας πτώση 0,67% στα 1.217 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Netflix πραγματοποιεί άλμα 3%. Η WSJ μετέδωσε ότι στελέχη των κινεζικών BestTV New Media και Wasu Media Holding είχαν συζητήσεις με την Netflix.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v