Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στην Wall Street μετά τα μάκρο

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Άνοδος 120 μονάδων για Dow. Σε υψηλό τριών μηνών έναντι του δολαρίου ενισχύεται το ευρώ. Οριακές κινήσεις για χρυσό και αργό πετρέλαιο.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά μετά από τρεις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,66% ή 120 μονάδων στις 18.180 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,67% υψηλότερα στις 5.015 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,60% στις 2.110 μονάδες. 

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε αναπάντεχα την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την εβδομάδα που έληξε στις 9 Μαϊου, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 1.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 264.000. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δεκαπέντε ετών.

Μόνο άλλη μια φορά τα τελευταία 42 χρόνια οι αιτήσεις ήταν χαμηλότερες από το επίπεδο των 264.000. Εκτός από τον Απρίλιο του 2000, είναι η «καλύτερη» μέτρηση από το 1973.

Στα εμπορεύματα, οριακές κινήσεις καταγράφουν το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός, διατηρώντας τα χθεσινά κέρδη.
Στην αγορά συναλλάγματος, τo ευρώ σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών μηνών έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από την νέα άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα εκτοξεύτηκε πάνω από τα 1,14 δολάρια, αυξάνοντας τα κέρδη έναντι του αμερικάνικου νομίσματος των τελευταίο μήνα στο 9%.

Ο δείκτης ICE dollar index υποχώρησε 0,2% στις 93,39 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v