Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή άνοδος στην Wall Street

Οριακά κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το ευρώ. Απώλειες για το αργό πετρέλαιο και το χρυσό.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην Fed και στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 18.151 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,04% στις 5.156 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,10% στις 2.125 μονάδες.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 1,8% τον Μάιο, κυρίως λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για εμπορικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση των ΗΠΑ.Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1,5%.

Οι τιμές των κατοικιών σημείωσαν άνοδο 0,3% τον Απρίλιο, μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει ισχυρά κέρδη έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ κατρακυλάει στο 1,12. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έπεσε στο 1,115, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των δύο εβδομάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,48% στα 60,07 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,68% στα 1.176 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Darden Restaurants καταγράφει κέρδη 4,7%.

Άλμα 28% για την Green Dot Corp, μετά την έγκριση ενός νέο σχεδίου επαναγοράς μετοχών και την συμφωνία με την Wal Mart για την έκδοση χρεωστικών καρτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v