Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση με κινεζικό άρωμα στη Wall Street

Τριψήφια υποχώρηση για Dow Jones, καθώς η Wall παίρνει τη σκυτάλη των πιέσεων στις αγορές μετά το νέο ξεπούλημα στην Κίνα. Πιέσεις σε Fiat, Caterpillar. Σε χαμηλότερα επίπεδα το δολάριο. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Ανάκαμψη στα 1.100 δολάρια για το χρυσό.

Πτώση μεγαλύτερη των 100 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, καθώς η αμερικανική αγορά παίρνει τη σκυτάλη της πτώσης από την Ευρώπη και την Ασία, μετά το νέο ξεπούλημα στις κινεζικές αγορές, λόγω ανησυχιών για τις προοπτικές ανάπτυξης. 

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,70% στις 17.449 μονάδες, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 0,84% στις 5.045 μονάδες και τον S&P 500 να υποχωρεί 0,46% στις 2.069 μονάδες. 

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για υπερβολική προσφορά από τις ΗΠΑ και το Ιράκ, αν και η πτώση μετριάζεται από την αποδυνάμωση του δολαρίου.

Ισχυρές πιέσεις άνω του 5% καταγράφει ο τίτλος της Fiat Chrysler, μετά την είδηση ότι είναι αντιμέτωπη με πρόστιμα - ρεκόρ. Τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του Dow Jones καταγράφει ο τίτλος της Caterpillar. 

Η τιμή του αμερικανικού αργού (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρεί στα 47,5 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1,5%. 

Σε υψηλότερα επίπεδα ο χρυσός, επωφελούμενος από το status "ασφαλούς λιμένα". Ωστόσο, παραμένει κάτω από το ορόσημο των 1.100 δολαρίων την ουγκιά, καθώς ενισχύεται 0,9% στα 1.096 δολάρια.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ κατά 1%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,11. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v