Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση στη Wall μετά τα στοιχεία του ΑΕΠ

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών στην αμερικανική αγορά, με το κλίμα να βελτιώνεται από την ανοδική αναθεώρηση του ΑΕΠ στο 3,7% για το β' τρίμηνο, αλλά και από την άνοδο του κινεζικού χρηματιστηρίου. Προς τα 40 δολάρια ανακάμπτει το πετρέλαιο. Κάτω ο χρυσός.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό ράλι, καθώς το κλίμα βελτιώνεται και από την ανακοίνωση του ΑΕΠ, που έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία "έτρεξε" με ρυθμό ανάπτυξης 3,7% το β' τρίμηνο. 

Χθες, η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά μετά και τις τελευταίες παρεμβάσεις της κινεζικής κεντρικής τράπεζας για στήριξη της αγοράς. Ετσι, ο Dow Jones κατέγραψε άλμα 600 μονάδων, επιστρέφοντας πάνω από τις 16.000 μονάδες, με τον S&P 500 να επιστρέφει πάνω από τις 1.900. 

Σήμερα, ο Dow Jones κερδίζει 1,25% ή 200 μονάδες στις 16.488 μονάδες, ο S&P κινείται υψηλότερα 1,26% στις 1.965 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,39% στις 4.766 μονάδες.

Οπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η άνοδος του αμερικανικού ΑΕΠ αναθεωρήθηκε υψηλότερα, στο 3,7% από 2,3%, λόγω αναπάντεχα ισχυρών επιχειρηματικών επενδύσεων, με τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, που υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 6.000 στις 271.000, να προστίθενται στα θετικά στοιχεία που δείχνουν ισχυρή δυναμική για την αμερικανική οικονομία.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανάκαμψη στο κινεζικό χρηματιστήριο. Ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύθηκε κατά 5,3%, μετά το πτωτικό σερί της προηγούμενης εβδομάδας.  

Στις αγορές εμπορευμάτων ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου, με ισχυρά κέρδη 3,3% στα 39,86 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινείται ο χρυσός, στα 1.122 δολάρια την ουγκιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v