Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις στη Wall Street με την ενέργεια στο επίκεντρο

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ανακάμπτει 3,5% το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί ο χρυσός. Βουτιά 5% για την μετοχή της Etsy.

Κέρδη καταγράφουν οι Dow Jones και S&P ενώ πιέσεις ασκούνται στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed ανέβαλαν την αύξηση των επιτοκίων στην συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στην Κίνα μπορεί να επιδεινώσουν τις προοπτικές για την αμερικανική οικονομία και τον πληθωρισμό.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 16.965 μονάδες, ο Νasdaq κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 4.777 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 2.001 μονάδες. 

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 13.000, στις 263.000, την εβδομάδα που έληξε στις 3 Οκτωβρίου. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου, όταν ο αριθμός των νέων αιτήσεων είχε υποχωρήσει σε χαμηλό 42 ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 3,5% υψηλότερα, στα 49,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,84%, στα 1.139 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί έναντι δολαρίου και ευρώ, μετά την απόφαση της BoE να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Domino's Pizza καταγράφει πτώση 3,5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις μικρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Boυτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Etsy, μετά την ανακοίνωση της Amazon ότι θα ανοίξει ανταγωνιστική ιστοσελίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v