Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νηνεμία» στη Wall Street, με το βλέμμα στα επιτόκια

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα επιτόκια. Υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι το δολάριο. Στα $40 κινείται το αργό πετρέλαιο, καταγράφοντας απώλειες 1%. Βουτιά 5,5% για τη μετοχή της United Health.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Οκτώβριο, που έδειξαν ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων είναι κοντά σε αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

O Dow Jones κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 17.700 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,08% στις 5.071 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,12% στις 2.081 μονάδες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 5.000 την εβδομάδα που έληξε στις 14 Νοεμβρίου, στις 271.000 από 276.000.

Η πτώση ήταν ανάλογη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,3% στα 40,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,12% στα 1.070 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμλπό, η μετοχή της United Health βουτάει 5,5%. H μεγαλύτερη ασφαλιστική των ΗΠΑ εξετάζει να αποχωρήσει από το Obamacare.

Απώλειες 6% για τη μετοχή της Best Buy, μετά την πτώση των πωλήσεων και την μείωση των προβλέψεων για την εορταστική περίοδο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v