Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες Dow Jones, S&P και πτώση ο Nasdaq. Στο επίκεντρο η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους. Ράλι 3% για το πετρέλαιο. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Mικτά πρόσημα στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρομένο στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και στις ενδεχόμενες γεωπολιτικές συνέπειες. 

Ο Dow Jones κινείται υψηλότερα 0,26% στις 17.838 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει οριακή πτώση 0,05% στις 5.100 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,32% στις 2.081 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα πως το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση, και όχι 1,5% που είχε αναφερθεί τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO βούτηξε τον Νοέμβριο στις 90,4 μονάδες από 99,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο του 2015.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο και ο χρυσός λαμβάνουν ώθηση από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, σημειώνοντας κέρδη 2,9% και 1% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,067.

Στο ταμπλό, άνοδο πάνω από 3% σημειώνει η μετοχή της Cambell Soup, μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα του 2016.

Αλμα 8% πραγματοποιεί η μετοχή τους Boulder Brands.

Aπώλειες πάνω από 1% για την μετοχή της Walt Disney.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v