Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στο νήμα για τη Wall Street

Με μικρή πτώση έκλεισε η Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed. Πιέσεις στον ασφαλιστικό και ενεργειακό κλάδο. «Βουτιά» 5,7% για τη UnitedHealth. Ανέκαμψε για δεύτερη μέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Πτώση για το πετρέλαιο, άνοδος για τον χρυσό.

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street στον απόηχο της χθεσινής δημοσιοποίησης των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρακτικά, τα περισσότερα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τη νέα μείωση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ειδικότερα οι αιτήσεις μειώθηκαν κατά 5.000 στις 271.000 αιτήσεις, όσες είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση μόλις 0,02% στις 17.733 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 2.081 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,02% στις 5.074 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, πιέσεις ασκήθηκαν στον ενεργειακό κλάδο με αφορμή τη νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου, κοντά στο ψυχολογικό όριο των 40 δολ. Ενδεικτικά οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil υποχώρησαν 1,6% και 0,6% αντίστοιχα.

Χαμηλότερα κινήθηκε και ο ασφαλιστικός κλάδος με πρωταγωνιστή των απωλειών τη μετοχή της UnitedHealth (-5,7%).

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Salesforce.com ενισχύθηκε 4,3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων γ' τριμήνου.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 37 σεντς, καταγράφοντας «βουτιά» 14,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ανέκαμψε για δεύτερη διαδοχική ημέρα έναντι του δολαρίου καθώς ενισχύθηκε 0,5% στο 1,0707 δολ. από 1,0659 δολ. την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 40,54 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,2% στα 1081 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,23%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v