Τριψήφια πτώση στη Wall Street

Απώλειες πάνω από 1% καταγράφει ο Dow Jones, ενώ σε βαθύτερα στο κόκκινο υποχωρούν οι S&P και Nasdaq. Kάτω από τα $46 το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Πτώση για τον χρυσό. Άνοδος 1% για τη μετοχή της Apple. Βουτιά 3% για τη Wal Mart.

Διευρύνουν τις απώλειες οι αμερικάνικες μετοχές λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και ενώ το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 46 δολάρια.

Ο Dow Jones βουτάει 1,02% στις 17.542 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% χαμηλότερα στις 4.715 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,85% στις 2.046 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1,3% τον περασμένο μήνα. Είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τον Μάρτιο του 2015.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν κατά 0,8%.

Οι πωλήσεις του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν, για να δείξουν πτώση 0,3% από 0,4%.

Εν τω μεταξύ, άνοδο 0,2% κατέγραψε τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών παραγωγού.

«Ένα πολύ καλό νούμερο που ξεπέρασε τις προβλέψεις είναι πάνω από όλα θετικό», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg για τις λιανικές πωλήσεις.«Αυτό καθησυχάζει τη Fed ότι η κατανάλωση είναι ζωντανή, αλλά δεν αλλάζει το outlook για τη συνεδρίαση του Ιουνίου», πρόσθεσε. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ενισχύθηκε στις 95,8 μονάδες από 89 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αυξηθεί στις 90 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,5% στα 45,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,28% στα 1.267 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13 δολάριο το ευρώ, ενώ με το ιαπωνικό στα 109 γεν το δολάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel διολισθαίνει 1,2%. Άνοδος 1% για τη μετοχή της Apple. 

Βουτιά 3% καταγράφει η Walmart.

Σε ελεύθερη πτώση 15% η μετοχή της Nordstorm.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v