Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ψυχραιμία» και ανοδική προσπάθεια στη Wall Street

Προσπάθεια ανόδου για τους δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed και κόντρα στο sell off στις παγκόσμιες αγορές. Ράλι 50% για τη μετοχή του LinkedIn μετά το ντιλ με τη Microsoft. Κέρδη για το γεν και τα treasuries. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Διαγράφει τις απώλειες το αργό.

Οι αμερικάνικες μετοχές εμφανίζουν αντιστάσεις στις βαριές απώλειες που καταγράφουν οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ενόψει του βρετανικού δημοψηφίσματος, με τους Dow Jones και S&P 500 να επιχειρούν κέρδη μετά τις αρχικές περιορισμένες απώλειες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 17.884 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,11% στις 4.889 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,01% υψηλότερα στις 2.095 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χαμηλότερα την Παρασκευή για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να υποχωρεί σε χαμηλό τριών ετών. 

«To momentum βρίσκεται αυτή τη στιγμή με το στρατόπεδο υπέρ της εξόδου, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγαλύτερη στήριξη στο Brexit από οποιοδήποτε άλλο σημείο της καμπάνιας. Έχουμε δει να γίνονται ισχυρές πωλήσεις και έχουμε αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. από 1/5 στη 1/3», ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο επικεφαλής συναλλαγών της ETX Capital, Joe Rundle. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,02% υψηλότερα στα 49,05 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 1,5%. Ο χρυσός ενισχύεται 1,06% στα 1.289 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η βρετανική λίρα διαγράφει απώλειες 0,6% έναντι του δολαρίου και κινείται 0,2% υψηλότερα.

Eν τω μεταξύ, το γεν ενισχύεται 0,8% έναντι του δολαρίου, ενώ σκαρφαλώνει σε υψηλό τριών ετών έναντι του ευρώ.

Στο ταμπλό, ράλι 50% πραγματοποιεί η μετοχή του LinkedIn, μετά την ανακοίνωση της Microsoft ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έναντι 26,2 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της Microsoft διολισθαίνει 4%.

Στον απόηχο του ντιλ, άνοδο 5% σημειώνει η μετοχή του Twitter, ενώ κέρδη πάνω από 3% καταγράφουν οι μετοχές των Yelp και Square. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v