Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall, με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου. Aπώλειες για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Βουτιά 13% για τη Netflix.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά την άνοδο σε νέα ιστορικά υψηλά τη Δευτέρα και ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

O Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 18.512 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 5.038 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,3% στις 2.051 μονάδες.

Η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου εκτοξεύτηκαν κατά 78%, ξεπερνώντας εύκολα τις προσδοκίες, καθώς η αμερικανική τράπεζα κέρδισε περισσότερα από το trading ομολόγων και εμφάνισε πτώση στις δαπάνες.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,63 δισ. δολάρια ή 3,72 δολάρια ανά μετοχή, από 916 εκατ. δολάρια ή 1,98 δολάριο ανά μετοχή το 2015, όταν η Goldman έβαλε στην άκρη 1,45 δισ. δολάρια για νομικές διευθετήσεις.

H μετοχή της επενδυτικής τράπεζες διολισθαίνει 1%. 

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε την Τρίτη σε νέα μείωση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, επικαλούμενο την αβεβαιότητα για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση World Economic Outlook του ΔΝΤ προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα κινηθεί στο 3,1% το 2016, έναντι 3,2% που αναμενόταν τον Απρίλιο.

Από το μέτωπο των μάκρο, οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν άλμα 4,8% τον Ιούνιο, στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό του 1,18 εκατομμυρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθούν στο 1,17 εκατομμύριο.

Οι άδειες για την κατασκευή κατοικιών ενισχύθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 4,4%, στο ετήσιο μέγεθος του 1,15 εκατομμυρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 0,5% στα 44,99 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει οριακή πτώση 0,02% στα 1.328 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, της βρετανικής λίρας και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,102.

Στο ταμπλό, βουτιά 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Netflix, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v