Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα κέρδη η Wall Street

Ανοδο κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τον S&P να καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Απώλειες σημείωσε το πετρέλαιο. Πιέσεις και στις τιμές του χρυσού.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street καθώς η άνοδος του κλάδου των τηλεπικοινωνίων αντιστάθμισε τις πιέσεις στη βιομηχανία.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα αποτελέσματα των εισηγμένων, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Εκτιμούν ότι για να παραμείνει σε ισχύ η ανοδική τάση οι δείκτες θα χρειαστούν σύντομα νέους καταλύτες.

Μέχρι σήμερα έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β΄ τριμήνου περίπου 100 εταιρίες του S&P. Τα κέρδη τους έχουν υποχωρήσει περίπου 4,2% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί σταδιακά στη Fed η οποία συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των American Express, Visa, IBM, Microsoft. Κέρδη υψηλότερα του 10% για τις μετοχές της ADM καθώς η εταιρία κατέγραψε τα πρώτη αύξηση πωλήσεων σε διάστημα δυο ετών.  

Με θετικό πρόσημο και οι Honeywell International, Whirlpool με τις εισηγμένες να ανακοινώνουν κέρδη ανώτερα των εκτιμήσεων.

Aντίθετα απώλειες σημείωσαν Apple, General Electric, Nike, Caterpillar.

Από το μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, ο δείκτης μεταποίησης της Markit διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες τον Ιούλιο από 51,3 τον προηγούμενο μήνα. Το νούμερο ήταν καλύτερο από τις 51,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.

Εν τω μεταξύ απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου. Το αργό τύπου WTI υποχώρησε κατά 1,3%, στα 44,1 δολάρια ανά βαρέλι. Το Brent σημείωσε απώλειες 0,9%, στα 45,7 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,6%, στα 1.331 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.570 μονάδες με κέρδη 0,29%, ενώ ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,46%, στις 2.175 μονάδες. Κέρδη 0,52% για τον Nasdaq που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 5.100 μονάδες.

Σημειώνεται πως ο S&P έκλεισε σε νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο για το 2016.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,3%, ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,4% και ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,6%.

 

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v