Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τη Microsoft

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, με τους Dow και S&P να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Ράλι 5% για τη μετοχή της Microsoft. Άνοδος 2,5% για τη Morgan Stanley. Ανακάμπτει το αργό. Στο $1,1 διολισθαίνει το ευρώ.

Οι αμερικανικές μετοχές διευρύνουν το ράλι ανόδου, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι της Microsoft μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 18.608 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό των 18.562 μονάδων και οδεύοντας προς το έβδομο διαδοχικό κλείσιμο-ρεκόρ. Ο Nasdaq κινείται 1,04% υψηλότερα στις 5.088 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,45% στις 2.173 μονάδες, πάνω από το προηγούμενο υψηλό των 2.169 μονάδων. 

Το βράδυ της Τρίτης η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 69 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 58 σεντς. Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ανήλθαν στα 22,64 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα κινηθούν στα 22,15 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται 5% στα 55 δολάρια.

Την Τετάρτη, η Morgan Stanley έγινε η τέταρτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, μετά τις Goldman Sachs, JP Morgan και Citigroup. Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει άνοδο 2,5%. 

Η Ιntel, το eBay και η American Express είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις απώλειες και ενισχύεται 0,7% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν λιγότερο από τις προβλέψεις.

Ο χρυσός υποχωρεί 1,25% στα 1.315 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 1,57%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v