Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες στη Wall Street διαγράφοντας τις αρχικές οριακές απώλειες. Υποχωρούν αργό και χρυσός. Πτώση 2% για τη μετοχή της Gereral Electric. Βουτιά 7,7% για την PayPal. Άνοδος 3% για την American Airlines. Ενισχύεται το δολάριο.

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά το πτωτικό άνοιγμα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τη μεταποίηση. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 18.523 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,30% υψηλότερα στις 5.088 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 2.167 μονάδες.

«Τα κέρδη είναι καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι επενδυτές. Αλλά είναι ο παράγοντας του ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική που να βοηθάει τις αμερικανικές μετοχές», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα αδύναμα στοιχεία από την Ευρώπη έχουν βοηθήσει το ράλι στη Wall καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για αποδόσεις.

Μεικτή ήταν η εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων την Παρασκευή. Oι Starbucks και Chipotle απογοήτευσαν, ενώ η General Electric ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης της Markit διαμορφώθηκε στις 52,9 μονάδες τον Ιούλιο από 51,3 τον προηγούμενο μήνα. Το νούμερο ήταν καλύτερο από τις 51,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,3% χαμηλότερα στα 44,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,4% στα 1.333 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, της στερλίνας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,59%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric υποχωρεί 2%. Ο βιομηχανικός κολοσσός ανακοίνωσε αύξηση 15% στα έσοδα δεύτερου τριμήνου, αλλά οι παραγγελίες επιβραδύνθηκαν κατά 2%. 

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της American Airlines. Tα κέρδη ανά μετοχή ήταν οριακά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Βουτιά 7,7% πραγματοποιεί η μετοχή της PayPal.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v