Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ράλι του πετρελαίου τόνωσε τη Wall Street

Μικρή άνοδο σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση χωρίς έντονες συγκινήσεις. Καλά τα αποτελέσματα της Cisco. Έκτη σερί άνοδος για το πετρέλαιο. Πάνω από τα 50 δολ. η τιμή του Brent. Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός. Πιέσεις στο δολάριο.

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της Fed, της ανόδου της τιμής του πετρελαίου και των καλών στοιχείων απασχόλησης.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες συμφώνησαν ότι χρειάζονται επιπλέον στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων για φέτος. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, «ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες να αυξηθούν τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο».

Παράλληλα θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου για έκτη διαδοχική ημέρα με ώθηση από τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωσης στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και τις προσδοκίες για πάγωμα της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ. To αμερικανικό πετρέλαιο ενισχύθηκε 3,1% στα 48,22 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα η τιμή του Brent κινήθηκε ανοδικά 2% στα 50,85 δολ.

Καλά χαρακτηρίστηκαν και τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν στις 262.000 έναντι 266.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη μείωση στις 265.000 αιτήσεις.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Cisco Systems καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 63 σεντς και οι πωλήσεις στα 12,64 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη στα 60 σεντς και πωλήσεις στα 12,57 δισ. δολ.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,13% στις 18.597 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 2.187 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,22% στις 5.240 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Wal-Mart Stores (+1,7%) και Chevron (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-1,3%) και Cisco Systems (-1%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,1363 από 1,1290 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.368 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v