Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς τάση η Wall μετά τη Fed

Οριακές μεταβολές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας που δείχνουν ότι παραμένει διχασμένη όσον αφορά στο timing μιας αύξησης επιτοκίων. Ανοδος για Wal Mart μετά τα αποτελέσματα. Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητική κίνηση στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα πρακτικά της Fed που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τα οποία δείχνουν ότι μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα, αν και δεν αποκλείεται αύξηση φέτος.

Όπως φάνηκε από τα πρακτικά, ορισμένοι πρόεδροι της Fed αναμένουν αύξηση σύντομα, αν και η γενικότερη άποψη είναι πως πρέπει να υπάρξουν και άλλα στοιχεία, προτού αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,04% στις 18.583 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,07% στις 2.183 μονάδες ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,06% στις 5.231 μονάδες.

Εχθές η αμερικανική αγορά "γύρισε" από μικρές απώλειες σε κλείσιμο οριακά υψηλότερα, μετά και τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας.

"Ο S&P παραμένει πολύ κοντά στο πρόσφατο υψηλό. Το momentum θα παραμείνει θετικό ενώ ο δείκτης θα παραμένει υψηλότερα από τη ζώνη στήριξης στις 2.159 - 2.175 μονάδες", υπογράμμισε ο αμερικανός αναλυτής Sam Stovall. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκε ότι τα αιτήματα για νέα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 4.000 στα 262.000, που αποτελούν και χαμηλά ενός μήνα.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Philly Fed που καταγράφει τις συνθήκες για τον κλάδο της μεταποίησης στην ευρύτερη περιοχή της Φιλαδέλφεια, ανέκαμψε περνώντας σε οριακά θετικό έδαφος τον Αύγουστο.

Στην αγορά, άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Wal-Mart καθώς τα κέρδη δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Cisco μετά την ανακοίνωση καλύτερων αποτελεσμάτων β' τριμήνου αλλά και των σχεδίων για περικοπές 5.500 θέσεων εργασίας.  

Το πετρέλαιο κινείται ανοδικά, με κέρδη άνω του 1% στα 47,3 δολάρια στη Νέα Υόρκη αλλά το Bretnt υποχώρησε προσκρούοντας στο "όριο" των 50 δολαρίων το βαρέλι. 

Ανοδος για το χρυσό κατά 0,5% στα 1.350 δολάρια την ουγκιά. 

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,46% στις 342 μονάδες, κατά 0,02% ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο στις 6.860 μονάδες, κατά 0,05% ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 4.420 μονάδες και κατά 0,28% ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη στις 10.569 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v