Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» η Wall Street

Απώλειες για τους βασικούς δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να στρέφονται πλέον στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole για ενδείξεις όσον αφορά στα επιτόκια. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Σε αρνητικό έδαφος κινείται η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να τηρούν επιφυλακτική στάση για τις επόμενες κινήσεις της Fed. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,38% στις 18.525 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,35% στις 2.179 μονάδες ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,29% στις 5.224 μονάδες.

Οι αγορές υποδέχθηκαν θετικά χθες τα πρακτικά της Fed, που έδειξαν ότι μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, χθες στελέχη της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας άφησαν και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων τους επόμενους μήνες, καθώς αν παραμείνουν χαμηλά για πολύ ακόμα, ίσως αποδειχθούν «ακριβά» για την οικονομία της χώρας.
 
"Οι αγορές πλέον στρέφονται στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole την επόμενη Παρασκευή, για ενδείξεις όσον αφορά το τι σκέφτονται τα συντηρητικά μέλη της Fed για τα επιτόκια, δεδομένου ότι αυτοί δείχνουν να ελέγχουν το παιχνίδι", υπογραμμίζει ο αναλυτής της Hantec Markets Richard Perry

"Ο S&P παραμένει πολύ κοντά στο πρόσφατο υψηλό. Το momentum θα παραμείνει θετικό ενώ ο δείκτης θα παραμένει υψηλότερα από τη ζώνη στήριξης στις 2.159 - 2.175 μονάδες", σημειώνει σχετικά ο αμερικανός αναλυτής Sam Stovall.

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της Applied Materials μετά την ανακοίνωση για παραγγελίες - ρεκόρ το γ' τρίμηνο.

Πτωτικά κινείται ο τίτλος της Gap μετά την ανακοίνωση για πτώση στις πωλήσεις το γ' τρίμηνο. 

Το πετρέλαιο υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,5%, στα 48 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην Ευρώπη, το Brent ενώ αρχικά κινήθηκε ως τα 51 δολάρια το βαρέλι, έχασε στη συνέχεια τα κέρδη του, καταγράφοντας αυτή την ώρα απώλειες 0,5%. 

Πτώση για το χρυσό κατά 0,9% στα 1.345 δολάρια την ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην Ιταλία.  

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,7% χαμηλότερα στις 340 μονάδες, κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.861 μονάδες, κατά 0,87% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.398 μονάδες και κατά 0,47% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.552 μονάδες. Πτώση 2,5% καταγράφει ο ιταλικός FTMIB στις 16.250 μονάδες και 1,4% ο ισπανικός IBEX στις 8.430 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v