Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yποχωρεί η Wall Street με Κίνα και Fed στο επίκεντρο

Περιορίζουν τις απώλειες οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 18.000 μονάδες. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,73% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου. Πτώση 1,5% για Goldman Sachs

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές και ενώ οι επενδυτές βλέπουν όλο και πιο πιθανή μια αύξηση επιτοκίου από τη Fed τον Δεκέμβριο.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,2% ή 40 μονάδες στις 18.109 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,39% στις 5.218 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 2.134 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας ανήλθε στις 246.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Οκτωβρίου, στο ίδιο επίπεδο με αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, που αναθεωρήθηκε χαμηλότερα κατά 2.000.

Είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 1973.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν αύξηση στις 253.000.

Νωρίτερα, το Πεκίνο είχε ανακοινώσει ότι οι κινεζικές εισαγωγές και εξαγωγές βρέθηκαν πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της αδύναμης ζήτησης από την εγχώρια αγορά αλλά και από το εξωτερικό. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 10% σε όρους δολαρίου και οι εισαγωγές εμφάνισαν πτώση 1,9%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Infosys θα είναι μία από τις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την Παρασκευή ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου οι Citigroup, JP Morgan και Wells Fargo.

Η Delta Airlines ανακοίνωσε την Πέμπτη κέρδη ανά μετοχή που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, αλλά τα έσοδα ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 50,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,29% στα 1.257 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το βρετανικό νόμισμα διαμορφώνεται στις 1,219 λίρες/δολάριο.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα αμερικανικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης στο 1,73%.

Στο ταμπλό, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του τραπεζικού τομέα. Η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει απώλειες 2% στα 165 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v