Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street, με τον Dow Jones να επιχειρεί να κρατηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ. Υποχωρεί από τα υψηλά 16 μηνών το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό. Πτώση 1% για τη μετοχή της Boeing μετά από tweet του Τραμπ.

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street

Επιφυλακτικές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά από σειρά οικονομικών στοιχείων και ενώ το αργό καταγράφει ισχυρές απώλειες μετά το εβδομαδιαίο ράλι. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,08% στις 19.196 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,03% στις 5.306 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 2.202 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Οκτώβριο κατά 17,8% στα 42,6 δισ. δολάρια από 36,2 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,8% στα 186,4 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 229 δισ. δολάρια.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1%. Η παραγωγικότητα είχε υποχωρήσει με ρυθμό 0,2% το δεύτερο τρίμηνο και έμεινε αμετάβλητη σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Οι εργοστασιακές παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 2,7% τον Οκτώβριο, επιτυγχάνοντας την τέταρτη διαδοχική μηνιαία άνοδο και την μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2015. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 2,8%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Boeing υποχωρεί 1% μετά το tweet του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι η παραγγελία για το νέο Air Force One πρέπει να ακυρωθεί γιατί το κόστος είναι πολύ υψηλό. «Η Boeing κατασκευάζει έναν ολοκαίνουργιο 747 Αir Force One για μελλοντικούς προέδρους, αλλά το κόστος είναι εκτός ελέγχου, πάνω από 4 δισ. δολάρια. Ακυρώνεται η παραγγελία!» έγραψε στο μήνυμά του.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από την Τετάρτη, όταν τα μέλη του ΟΠΕΚ συμφώνησαν σε μια μείωση της παραγωγής. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού καταγράφει απώλειες 2,4% στα 50,54 δολάρια το βαρέλι.

O χρυσός διολισθαίνει 0,26% στα 1.173 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει οριακή πτώση στο 2,38%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nike βουτάει 2,75%, μετά την υποβάθμιση σε «market perform» από την Cowen & Company.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v