Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall, ο Νasdaq στο προσκήνιο

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται η αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να τίθεται στο επίκεντρο, λόγω των ισχυρών κερδών σε Cisco και Research in Motion. Με σημαντικά κέρδη οι ευρωαγορές.

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται η αμερικανική αγορά, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να τίθεται στο επίκεντρο, λόγω των ισχυρών κερδών σε Cisco και Research in Motion.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά ανάκαμψε από την αρχική αδυναμία της, κλείνοντας με αξιοσημείωτα κέρδη μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, όπου εκφράζεται ο προβληματισμός της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης επιτοκίων.

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις εξελίξεις του τεχνολογικό κλάδο, παρακολουθώντας στενά και την πετρελαϊκή τιμή, η οποία κινείται περί τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ισχυρά κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Cisco μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Citigroup σε ”buy” από ”hold”.

Ράλι 9% για τον τίτλο της Research in Motion μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για την αύξηση των συνδρομητών στο δ’ τρίμηνο.

Στο μέτωπο των εξαγορών, η ChoicePoint τίθεται στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από τη βρετανική Reed Elsevier έναντι 4,1 δισ. δολαρίων, σε premium 49% έναντι της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Ισχνά αποτελέσματα τριμήνου, αλλά καλύτερα των προσδοκιών, εμφάνισε η J.C. Penney, ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη 430 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.479 μονάδες με άνοδο 0,42%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,90%, στις 2.348 μονάδες. Κέρδη 0,40% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.365 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,42%, στις 5.977 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,83%, στις 4.900 μονάδες. Κέρδη 1,52% για τον DAX 30, στις 7.004 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v