Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές Τραμπ. Άνοδος για αργό και χρυσό. Άλμα 13% για τη μετοχή της Staples.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί ενόψει της συνάντησης ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ.

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,02% στις 20.646 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 5.900 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,07% στις 2.357 μονάδες. 

«Ενώ η υπερβολική αισιοδοξία ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές του Τραμπ θα τονώσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ έχει προκαλέσει ένα μοναδικό ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές, η διόγκωση των φόβων για τον προστατευτισμό και οι ανησυχίες ότι η φιλοαναπτυξιακή ατζέντα θα είναι κατώτερη των προσδοκιών, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα αναπάντεχο sell-off» υποστηρίζει αναλυτής της FXTM.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε κατά 9,6% στα 43,6 δισ. δολάρια. Το εμπορικό έλλειμμα του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα, στα 48,2 δισ. δολάρια από 48,5 δισ. προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 44,8 δισ. δολάρια.

Τον Φεβρουάριο οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά 0,2% στα 192,9 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Οι εξαγωγές δέχθηκαν ώθηση από την άνοδο στις πωλήσεις αυτοκινήτων και εξαρτημάτων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,6% στα 50,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.258 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,065 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,344%.

Στο ταμπλό, ράλι 13% σημειώνει η μετοχή της Staples, μετά από δημοσίευμα της WSJ για ενδιαφέρον εξαγοράς της εταιρείας. H WSJ μετέδωσε πως η Staples βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες για την εξαγορά της, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να συγχωνευτεί με την Office Depot την προηγούμενη χρονιά. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Staples μπορεί να αποτιμάται στα 7 δισ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v