Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στη Wall Street μετά το Brexit

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς Βρετανία και Ε.Ε. ξεκίνησαν και επίσημα τις διαδικασίες για το Brexit. Διολισθαίνει ο χρυσός. Σε επίπεδα ρεκόρ η μετοχή της Amazon.

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση μετά το χθεσινό άλμα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 20.650 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,01% στις 5.874 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 2.354 μονάδες. 

Την Τρίτη, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,7%, ενώ ο Dow Jones κινήθηκε 150,52 μονάδες υψηλότερα, βάζοντας τέλος σε ένα σερί οκτώ διαδοχικών απωλειών. «Η υψηλότερη μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τα τελευταία 16 χρόνια υπενθύμισε στους επενδυτές ότι δεν έχουν να κάνουν όλα με την πολιτική», γράφει σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της Rivkin Securities.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,5% το Φεβρουάριο. Η άνοδος αυτή είναι η μεγαλύτερη τον τελευταίο χρόνο και η δεύτερη μεγαλύτερη από το 2006.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 2,8%.

«Οι αγοραστές επέστρεψαν δυναμικά τον περασμένο μήνα καθώς μια ήπια, εποχιακή άνοδος στις καταχωρήσεις ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει μια αύξηση στις υπογραφές συμβολαίων σε όλη τη χώρα» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAR, Lawrence Yun.«Η διαρκής άνοδος της χρηματιστηριακής αγοράς και οι σταθερές προσλήψεις στους περισσότερους τομείς, δημιουργεί σημαντικό ενδιαφέρον για αγορές» πρόσθεσε.

O αξιωματούχος της Fed, Τσαρλς Έβανς, τάχθηκε υπέρ δύο ακόμα αυξήσεων επιτοκίων το 2017. «Για πρώτη φορά μετά από καιρό, βλέπω σημαντικές ανοδικές προοπτικές για την ανάπτυξη» σημείωσε.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 49,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,25% στα 1.255 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0753 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Vertex Pharmaceutical πραγματοποιεί άλμα 21%, μετά την ανακοίνωση πως φάρμακο της εταιρείας πέρασε κλινική μελέτη.

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Amazon, σκαρφαλώνοντας στο νέο ιστορικό υψηλό των 870 δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v