Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες πιέζουν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Άνοδος 1% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Μικρή πτώση για το αργό.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες πιέζουν τη Wall Street

Μικρή πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και η αβεβαιότητα γύρω από τις βρετανικές εκλογές επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, στο Κογκρέσο.  

O Dow Jones διολισθαίνει 0,24% στις 21.135 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,17% στις 6.284 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,28% χαμηλότερα, στις 2.429 μονάδες.

Η Πέμπτη θα είναι σύμφωνα με τους αναλυτές μια κρίσιμη ημέρα για τις αγορές, καθώς ο πρώην διευθυντής του FBI, Tζέιμς Κόμεϊ, θα καταθέσει στο Κογκρέσο. «Δεν υπάρχουν πολλά στο σημερινό πρόγραμμα που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τις αγορές ενόψει της «Σούπερ Πέμπτης» έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της Radobank».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των θέσεων εργασίας που παραμένουν ακάλυπτες αυξήθηκε κατά 259.000 στα 6,044 εκατομμύρια από 5,785 εκατομμύρια το Μάρτιο.

Την ίδια στιγμή οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν σε 5,05 εκατομμύρια από 5,3 εκατομμύρια τον προηγούμενο μήνα. Οι απολύσεις υποχώρησαν σε 1,59 εκατομμύρια από 1,66 εκατομμύρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,25% χαμηλότερα στις 21.131 μονάδες, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1% στις 1.295 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1273 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,14%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v