Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ πέτυχε ο Dow Jones

Ηπια ανοδος στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα των εισηγμένων αλλά και στην ομιλία Γέλεν. Κέρδη για το πετρέλαιο. Πιέσεις για το χρυσό. Σταθεροποιητικά το δολάριο έναντι του ευρώ.

Νέο ιστορικό ρεκόρ πέτυχε ο Dow Jones

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας της Τ. Γέλεν.

Ο Dow Jones κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, καθώς έκλεισε στις 21.553 μονάδες με κέρδη 0,1%. Ο S&P ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.447 μονάδες με άνοδο 0,19%. Κέρδη για 5η συνεχόμενη συνεδρίαση για τον Nasdaq που έκλεισε στις 6.274 μονάδες (+0,21%).

Οι επενδυτές εστιάζουν στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των εισηγμένων αλλά και στις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed. Σημειώνεται πως χθες η Γέλεν τόνισε πως η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή για να απορροφήσει επιπλέον σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων και τη συρρίκνωση του ισολογισμού των 4,5 τρισ. δολαρίων της Fed, οδηγώντας τον Dow Jones σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

Οι δηλώσεις της Γέλεν ενδεχομένως να σημαίνουν ότι η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε μια νέα αύξηση επιτοκίων, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Στις ειδήσεις από την οικονομία, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, ενώ τον Μάιο είχε μείνει αμετάβλητος. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2% υψηλότερα, έναντι ανόδου 2,4% τον Μάιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση και 1,9% σε ετήσια.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιουλίου κατά 3.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 247.000 αιτήσεων.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των Apple, American Express, General Electric, Home Depot. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν οι Nike, Visa, Caterpillar, Procter & Gamble.

Πτώση και για την Delta Airlines καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε δεν ικανοποίησαν τους επενδυτές.
Εν τω μεταξύ υψηλότερα κινήθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση η τιμή του αργού πετρελαίου, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 1,3% στα 46,08 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Πέμπτη μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κινήθηκε 0,2% υψηλότερα στα 1.217,3 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικά κινήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 1,1402.

Σημειώνεται ότι αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα οι JP Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v