Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το σερί για τον Nasdaq στη Wall

Οριακές απώλειες για τον τεχνολογικό δείκτη μετά από 10 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και κέρδη 1,2% στην εβδομάδα. Υποχώρησε ο Dow Jones υπό το βάρος των απωλειών της General Electric. Βουτιά για το πετρέλαιο.

Εσπασε το σερί για τον Nasdaq στη Wall

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικάνικες μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να υποχωρούν από τα επίπεδα ρεκόρ και την General Electric να βουτάει 3%.

Ο Dow Jones έκλεισε οριακά χαμηλότερα, στις 21.580 μονάδες με απώλειες 0,15%, με τον Nasdaq να κλείνει 0,04% χαμηλότερα, στις 6.387 μονάδες και τον S&P 500 να υποχωρεί επίσης 0,04% στις 2.472 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο βιομηχανικός δείκτης υποχώρησε 0,3%, ενώ κέρδη 1,2% εμφάνισε ο Nasdaq και 0,5% ο S&P. 

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε απόσταση μιας ποσοστιαίας μονάδας από τα επίπεδα ρεκόρ, με τον Nasdaq να σπάει ένα σερί 10 διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από το Φεβρουάριο του 2015 σύμφωνα με τη FactSet. Την Πέμπτη ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε ρεκόρ, το 41ο πρώτο το 2017.

«Όταν βλέπεις 10 διαδοχικές ημέρες κερδών, μπορείς να περιμένεις μια μικρή υποχώρηση βραχυπρόθεσμα» δήλωσε ο Wayne Kaufman, αναλυτής στην Phoenix Financial Services.

Από το εταιρικό μέτωπο, η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η μετοχή υποχώρησε 3% καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 12% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο του μήνα την Παρασκευή, σημειώνοντας κέρδη 2% για την εβδομάδα, καθώς οι αναταράξεις στο Λευκό Οίκο και η πτώση του δολαρίου στήριξαν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, παραιτήθηκε την Παρασκευή, μετά την πρόσληψη του Άντονι Σκαραμούτσι ως υπεύθυνου επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ.

H παραίτηση ήρθε σε μια χρονική στιγμή που έχουν φουντώσει οι έρευνες για τις επαφές του Αμερικανού προέδρου με τη Ρωσία

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,7% στα 1.260 δολάρια ανά ουγκιά.

Το κλείσιμο ήταν το υψηλότερο από τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Εν τω μεταξύ, το αργό πετρέλαιο βούτηξε 2,66% στα 45,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ για την εβδομάδα υποχώρησε 2,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το αμερικάνικο δολάριο διολίσθησε σε χαμηλό περίπου ενός έτους έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τραμπ στην εφαρμογή της ατζέντας της.

«Το γεγονός ότι ο Ντράγκι δεν εκφράστηκε αρνητικά για την άνοδο του ευρώ, έδωσε σίγουρα το πράσινο φως στους επενδυτές να αγοράσουν πάλι το νόμισμα ή να αυξήσουν τις θέσεις τους» δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του αμερικάνικου νομίσματος ως τα 1,1677 δολάρια/ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Οσον αφορά στις ευρωπαϊκές αγορές, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 7.452,91 μονάδες. Στο Παρίσι, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 1,6% στις 5.117 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 βούτηξε 1,7% στις 12.240 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v