Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall με το βλέμμα σε Κογκρέσο και Fed

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση ενόψει σημαντικών ανακοινώσεων. Υποχωρεί 5% η Tesla. Απώλειες 1% για τη στερλίνα.

Επιφυλακτικότητα στη Wall με το βλέμμα σε Κογκρέσο και Fed

Διστακτικές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση του Ζερόμ Πάουελ ως νέου διοικητή της Fed και την δημοσίευση σχεδίου του Κογκρέσου για τη φορολογική μεταρρύθμιση. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,02% στις 23.438 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23% στις 6.700 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,03% στις 2.578 μονάδες. 

O Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Ζερόμ Πάουελ θα αναλάβει νέος διοικητής της Fed, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων. Κατά την παρουσίαση του νέου διοικητή, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το επιχειρηματικό υπόβαθρο του κ. Πάουελ, η εμπειρία του στη Fed και η μεταξύ τους χημεία αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τους οποίος τον επέλεξε για αντικαταστάτη της κα. Γέλεν. 

Νωρίτερα, επιτροπή του Κογκρέσου παρουσίασε τα βασικά του σημεία του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Το σχέδιο προβλέπει μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους Αμερικανούς χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 ετών την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στις 229.000 από 234.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 235.000.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα εμπορεύματα. Το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,05% στα 54,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,04% χαμηλότερα, στα 1.276 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται 1% έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1.1644 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla «βουτάει» 5%, μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν υψηλότερη των προβλέψεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v