Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street- «Άλμα» 3,1% για το πετρέλαιο

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν και οι τρεις δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πρόταση εξαγοράς της Broadcom στην Qualcomm. «Άλμα» 15,2% για την Michael Kors. Πάνω από τα 57 δολ. το πετρέλαιο (WTI).

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street- «Άλμα» 3,1% για το πετρέλαιο

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην πρόταση μαμούθ της Broadcom προς την Qualcomm, στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου, στο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία και στο «άλμα» της τιμής του πετρελαίου λόγω των εξελίξεων στην Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός της Broadcom (+1,7%) κατέθεσε προσφορά 130 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Qualcomm (+1,4%). Σε περίπτωση που κλείσει το deal, θα είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στον χώρο της τεχνολογίας και θα δημιουργήσει αθροιστική κεφαλαιοποίηση άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρά την αρχική αισιοδοξία στην αγορά για την επίτευξη συμφωνίας, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως η Qualcomm είναι έτοιμη να απορρίψει την προσφορά καθώς η απορρόφηση ενέχει ρυθμιστικούς κινδύνους ενώ και το τίμημα θεωρείται χαμηλό.

Στο μεταξύ, ισχυρά αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Michael Kors (+15,2%) καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν στο 1,33 δολ. ανά μετοχή και οι πωλήσεις ανήλθαν στο 1,15 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 83 σεντς και πωλήσεις στο 1,05 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, ξεκίνησε η 12ήμερη περιοδεία Τραμπ στην Ασία με πρώτο σταθμό την Ιαπωνία. Στόχος της επίσκεψης στην χώρα της Άπω Ανατολής είναι η βελτίωση των εμπορικών σχέσεων και η αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με επιχειρηματίες στο Τόκιο, ο Τραμπ δήλωσε πως η Ιαπωνία διαθέτει άνισο πλεονέκτημα στο εμπόριο και πως σκοπεύει να διορθώσει την ανισορροπία αυτή, καθιστώντας ευκολότερη την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σε υψηλό άνω των δύο ετών κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου (WTI) μετά τις διώξεις μελών της βασιλικής οικογένειας, υπουργών και επιχειρηματιών από την επιτροπή κατά της διαφθοράς στη Σαουδική Αραβία. Ο μαύρος χρυσός (WTI) ενισχύθηκε 3,1% στα 57,35 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχα και η τιμή Brent κέρδισε 3,3% στα 64,14 δολ.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 23.548 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,13% στις 2.591 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,33% στις 6.786 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+2,4%) και Chevron (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-4,2%) και DowDuPont (-1,3%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1607 δολ. από 1,1610 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι εβδομάδων και συγκεκριμένα κατά 1% στα 1.281 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,31%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v