Πιέσεις στη Wall Street με «βαρίδι» την GE και το αργό

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να υποχωρεί 150 μονάδες. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες 0,9% για το αργό. Υποχωρεί 1,7% η GE. Βουτιά 2,8% για Apple.

Πιέσεις στη Wall Street με «βαρίδι» την GE και το αργό

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να οδεύει σε χαμηλό τριών εβδομάδων, καθώς η νέα πτώση της General Electric και του αργού επηρεάζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,67% ή 150 μονάδες στις 23.252 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,72% χαμηλότερα στις 6.684 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,7% στις 2.559 μονάδες. 

Ο δείκτης «φόβου» της Wall Street σημείωσε την Τετάρτη την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης VIX της CBOE που καταγράφει την μεταβλητότητα των αμερικάνικων μετοχών πραγματοποίησε άλμα 21% στις 14 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Αυγούστου.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, μετά από άλμα 0,5% τον Σεπτέμβριο. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 2%, χαμηλότερα από την ετήσια άνοδο του 2,2% που είχε σημειώσει τον Σεπτέμβριο.

Αναπάντεχη άνοδο 0,2% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, μετά το άλμα 1,9% του Σεπτεμβρίου. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,92% στα 55,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,26% υψηλότερα, στα 1.287 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1823 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 2,33%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric συνεχίζει πτωτικά, καταγράφοντας απώλειες 1,7%. 

Πτώση 2,8% σημειώνει η Apple, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v