Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq και μετά τη Fed

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ. Βαριές απώλειες για το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 1,69% για το αργό πετρέλαιο.

Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο Nasdaq και μετά τη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές και μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, με τον Nasdaq να σημειώνει ένα ακόμα ρεκόρ πριν από την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 23.600 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 6.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,01% στις 2.599 μονάδες. 

Οι αξιωματούχοι της Fed υποστήριξαν στην τελευταία τους συνάντηση ότι πιθανότατα θα αυξήσουν τα επιτόκια σε «βραχυπρόθεσμα ορίζοντα» λόγω της ενίσχυσης της οικονομίας, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης. Αρκετοί ωστόσο επισήμαναν πως η στήριξη τους θα εξαρτηθεί από το αν κινηθεί υψηλότερα ο πληθωρισμός.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 13.000 στις 239.000 την εβδομάδα που έληξε στις 18 Νοεμβρίου.

Oι παραγγελίες για διαρκή αγαθά, τα οποία διαρκούν για τουλάχιστον τρία έτη, διολίσθησαν 1,2% τον Οκτώβριο, μετά από άνοδο 2,2% τον Σεπτέμβριο και 2,1% τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,69% υψηλότερα στα 57,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,39% στα 1.291 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μεγάλη πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,181 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,355%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v