Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή βουτιά. Άλμα πάνω από 6% για Wal-Mart και Cisco.

Ράλι στη Wall Street με τον Nasdaq σε νέο ρεκόρ

Iσχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από Wal-Mart και Cisco, που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% ή 200 μονάδες στις 23.470 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 6.799 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,9% στις 2.587 μονάδες. 

H Wal-Mart πραγματοποιεί άλμα 6,5% στο ιστορικό υψηλό των 95 δολαρίων. Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 6,3% σημειώνει η μετοχή της Cisco. H τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν υψηλότερα των προσδοκιών της αγοράς, με ισχυρές πωλήσεις εφαρμογών λογισμικού. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 10.000 την εβδομάδα που έληξε στις 11 Νοεμβρίου, στις 249.000.

Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων έξι εβδομάδων και υψηλότερο από τις 235.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο, μετά από μεγάλες αυξήσεις τους δύο προηγούμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Οκτώβριο, περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,29% στα 55,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,07% στα 1.278 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,177 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,35%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v