Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, κόντρα στο πολιτικό «ναυάγιο» στη Γερμανία. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 0,5% καταγράφει η τιμή του χρυσού.

Οριακή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να μη δείχνουν να ανησυχούν για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στη Γερμανία και να εστιάζουν το βλέμμα στα αποτελέσματα και στο νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 23.371 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% υψηλότερα στις 6.786 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 2.579 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,7% στα 56,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,5% στα 1.289 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1773 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,35%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Cavium ενισχύεται 7%, μετά την είδηση ότι η Marvell έχει υπογράψει συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής ημιαγωγών.

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Alibaba. Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ποσοστό 36% στην κινεζική Sun Art Retail.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v