Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί του S&P

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Wall Street. Κέρδη για S&P μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Εντονότερο το αγοραστικό ενδιαφέρον στον Nasdaq. Ενισχύθηκε το δολάριο. Σε χαμηλό 4,5 μηνών ο χρυσός.

Τερμάτισε το πτωτικό σερί του S&P

Άνοδο κατέγραψε η Wall Street με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq.

Ενδεικτικά οι μετοχές των Facebook και Amazon ενισχύθηκαν 2,4% και 0,7% αντίστοιχα.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Broadcom καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν στα 4,59 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα 4,84 δισ. δολ. στο δ’ τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη 4,52 δολ. και έσοδα 4,83 δισ. δολάρια.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν σε χαμηλό πέντε εβδομάδων στις 236.000 αιτήσεις από 238.000 προηγουμένως.

Στο μεταξύ, η φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει ψηλά στην ατζέντα των επενδυτών. Την Τετάρτη η Γερουσία έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να συνθέσουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα έχει την τελική έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ το συντομότερο δυνατό.

Επιπλέον, οι επενδυτές ανησυχούν για τον κίνδυνο να βάλει λουκέτο η κυβέρνηση. Αν το Κογκρέσο αποτύχει να συμφωνήσει στις δημοσιονομικές δαπάνες μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κατεβάσει ρολά έως ότου υπάρξει συμφωνία.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,29% ή 71 μονάδων στις 24.211, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,29% στις 2.636 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,54% στις 6.812 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+1,8%) και Nike (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Coca Cola (-1,5%) και Procter & Gamble (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου (WTI) ενισχύθηκε 1,3% στα 56,69 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε σε χαμηλό 4,5 μηνών, σημειώνοντας πτώση 1% στα 1.253 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1779 δολ. από 1,1798 την προηγούμενη μέρα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,36%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v