Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Επιφυλακτικές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της απόφασης της Fed. Μικρή άνοδος για το αργό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ. Οριακά υψηλότερα ο χρυσός

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στη Νέα Υόρκη και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,02% στις 24.319 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 6.859 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει άνοδο 0,01% στις 2.651 μονάδες. 

Οι μετοχές του ενεργειακού τομέα σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη 0,7%. Οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύονται κατά 0,7%.

«Για πρώτη φορά σε αυτή την ανάκαμψη, οι ενεργειακές μετοχές φαίνονται αρκετά υποτιμημένες. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται με 32% discount σε σχέση με την εύλογη αξία» γράφει σε σημείωμα του ο Jim Paulsen της The Leuthold Group.

Την Παρασκευή οι δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας απ ό,τι αναμενόταν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,35% στα 57,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,07% υψηλότερα, στα 1.249 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,178 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,36%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Riot BlockChain πραγματοποιεί άλμα 18%. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευτεί με την Cresval Capital.

Η μετοχή της Walt Disney καταγράφει άνοδο 1,5%, εν μέσω δημοσιευμάτων για πιθανή συγχώνευση με τη Fox. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v