Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον

Συγκρατημένα κέρδη σημειώνουν οι δείκτες, υπό την απειλή του «λουκέτου» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Σε υψηλό τριών ετών σκαρφάλωσε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Νέα πτώση για το δολάριο.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για μια πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 26.026 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 7.316 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.803 μονάδες. 

Δημοκρατικοί Γερουσιαστές έστειλαν σήμα την Πέμπτη πως είναι έτοιμοι να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τη διατήρηση της χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 94,4 μονάδες από 95,9 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί στις 97 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,2% στα 63,17 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,49% υψηλότερα στα 1.333 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2246 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,618%. Νωρίτερα την Παρασκευή, η απόδοση του 10ετούς σκαρφάλωσε ως και το 2,64%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM πραγματοποιεί βουτιά 3,5%, την μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v