Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί από τα υψηλά τεσσάρων ετών.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά τη διήμερη πτώση

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ξεπερνούν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την άνοδο των επιτοκίων που προκάλεσε η δημοσίευση των πρακτικών της Fed.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 25,054 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,84% υψηλότερα στις 2.724 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,71% στις 7.270 μονάδες. 

Την Τετάρτη o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,67% ή 167 μονάδων στις 24.747, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,55% στις 2.701 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,22% στις 7.218 μονάδες.

Σημειώνεται ότι o βιομηχανικός δείκτης είχε φτάσει να ενισχύεται έως και 300 μονάδες, μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Fed. Ωστόσο η άνοδος στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων γύρισαν σε αρνητικό έδαφος και τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου έδειξαν πως οι αξιωματούχοι είναι πιο θετικοί για τις προοπτικές της οικονομίας, ενώ έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη δυνατότητα επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν πτώση κατά 7.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 222.000 την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα μείνουν αμετάβλητες στις 230.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί ράλι 2% στα 62,9 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση στα αποθέματα αργού. Ο χρυσός κινείται 0,32% χαμηλότερα στα 1.328 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,85% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,233 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,91%, τέσσερις μονάδες κάτω από το υψηλό του 2,95%, στο οποίο σκαρφάλωσε την Τετάρτη. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της United Technologies ενισχύεται 2,6%, στα 132 δολάρια. 

Η μετοχή της Chesapeake Energy πραγματοποιεί άλμα 15%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Boυτιά 6% σημειώνει η μετοχή της Snap. Η μετοχή της μητρικής εταιρείας του Snapchat δέχθηκε πλήγμα μετά από tweet Κάιλι Τζένερ, η οποία έγραψε πως δεν χρησιμοποιεί την εφαρμογή. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v