Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ρίχνουν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο. Στο 2,8% το αμερικάνικο 10ετες. Βουτάει 4% η μετοχή της Boeing.

Οι φόβοι για εμπορικό πόλεμο ρίχνουν τη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου αντισταθμίζουν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 1,02% στις 24.742 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 7.481 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,57% στις 2.750 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,1% τον Φεβρουάριο, με υποχώρηση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, στην πρώτη φορά από το 2012 που συμβαίνει αυτό.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν 0,4% αύξηση στις πωλήσεις. Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και του αερίου, ωστόσο, οι πωλήσεις είχαν άνοδο κατά 0,3%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές χονδρικής κατέγραψαν μικρή άνοδο κατά 0,2% τον Φεβρουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι δημοσκόπησης του MarketWatch ανέμεναν 0,1% άνοδο τον προηγούμενο μήνα, μετά το 0,4% του Ιανουαρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,53% στα 60,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,29% χαμηλότερα, στα 1.323 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες χαμηλότερα, στο 2,8%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing βουτάει 4% στα 324 δολάρια. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v