Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες, μετά το τριήμερο ράλι. Διέγραψε τα κέρδη το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Στο 2,9% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την τεχνολογία

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, καθώς ο τεχνολογικός τομέας δέχεται πιέσεις από την πτώση της Apple και των εταιρειών παραγωγής τσιπ.

Ο Dow Jones κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 24.676 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,49% στις 7.260 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες στις 7.260 μονάδες. 

Η ασιατική Taiwan Semiconductor Manufacturing ανακοίνωσε την Πέμπτη πως αναμένει τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου να διαμορφωθούν μεταξύ 7,8 και 7,9 δισ., αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 8,8 δισ.

Η ανακοίνωση άσκησε πιέσεις στον τεχνολογικό τομέα, με τη μετοχή της Apple να υποχωρεί 1% και αυτές των Nvidia, Micron και Advanced Micro να καταγράφουν απώλειες πάνω από 1%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα που σχετίζονται με την ανεργία υποχώρησαν την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Μειωμένες κατά 1.000 οι αιτήσεις, έφτασαν στον αριθμό των 232.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τα αρχικά κέρδη, κλείνοντας με πτώση 0,3%.

Απώλειες 0,2% σημειώνει ο χρυσός στα 1.350 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς υποχωρούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,238 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v