Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με ρεκόρ για Netflix

Δεύτερη σερί άνοδος για το αμερικανικό χρηματιστήριο με την μετοχή του Netflix να κερδίζει τις εντυπώσεις. Νέα αύξηση στην βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με ρεκόρ για Netflix

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται για άλλη μια συνεδρίαση στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε το Netflix καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 290,1 εκατ. δολάρια ή 64 σεντς ανά μετοχή, τα έσοδα ανήλθαν στα 3,7 δισ. δολάρια ενώ απέκτησε και 7,4 εκατ. νέους συνδρομητές. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή στα 63 σεντς, έσοδα στα 3,69 δισ. και 6,6 εκατ. νέους συνδρομητές. Νωρίτερα, η μετοχή της Netflix είχε πιάσει νέο ιστορικό υψηλό σημειώνοντας άνοδο άνω του 10%, στα 338,68 δολ.

Παράλληλα, ισχυρά αποτελέσματα γνωστοποίησε και η Goldman Sachs. Τα κέρδη ανά μετοχή στο α’ τρίμηνο αυξήθηκαν στα 6,95 δολ. από 5,15 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα ανήλθαν στα 10,04 δισ. δολάρια από 8,03 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ανά μετοχή στα 5,58 δολ. και έσοδα στα 8,76 δισ. δολάρια.

«Η περίοδος των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε με ισχυρές μετρήσεις. Τα στελέχη των εταιρειών όχι μόνο ξεπέρασαν εύκολα επιθετικές προβλέψεις αλλά επίσης μιλούν με αισιοδοξία για τις προοπτικές των επιχειρήσεων τους. Τίποτα δεν έχει περισσότερο σημασία σε ένα χρηματιστηριακό ράλι πέρα την ικανότητα των εισηγμένων εταιρειών να αποκομίζουν κέρδη», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής της FBN Securities, Jeremy Klein.

Επιπλέον, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,5% τον Μάρτιο έναντι αύξησης 0,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή «εκτοξεύτηκε» 4,3%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,87% ή 214 μονάδων στις 24.786, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,07% στις 2.706 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,74% στις 7.281 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+3,5%) και General Electric (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,5%) και Johnson & Johnson (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,5% στα 66,52 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 1.349 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,2371 από 1,2380 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,81%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v