Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες, οδεύοντας για το τρίτο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο. Αλμα 1,85% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,83% το αμερικανικό 10ετές.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με την IBM να σημειώνει βαριές απώλειες και να κρατάει σε αρνητικό έδαφος τον Dow Jones. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και στις δηλώσεις μελών της Fed και τη δημοσίευση της Beige Book.

«Υπάρχει μια πολύ ισχυρή δύναμη που οδηγεί τις μετοχές υψηλότερα στη Wall Street, τα πολύ θετικά εταιρικά αποτελέσματα», υποστηρίζει αναλυτής της Think Markets UK.

Ο Dow Jones διολισθαίνει πτώση 0,1% στις 24.770 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 7.296 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,2% στις 2.713 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η Morgan Stanley ανακοίνωσε άνοδο 40% στα κέρδη τριμήνου, βοηθούμενη από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή και την αύξηση στα έσοδα του trading λόγω μεταβλητότητας στην αγορά.

Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν στα 2,58 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018 (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου), από 1,84 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία κέρδισε 1,45 δολάριο ανά μετοχή, σε σύγκριση με το 1 δολάριο ανά μετοχή, το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,85% στα 67,77 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 1.355 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2382 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο μίας μονάδας βάσης, στο 2,83%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της IBM πραγματοποιεί βουτιά 7%, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν πως ο κολοσσός δεν έχει σημειώσει αρκετή πρόοδο στην ανάπτυξη υπηρεσιών cloud και τεχνητής νοημοσύνης. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v