Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall μετά το «πάγωμα» του εμπορικού πολέμου

O Dow Jones επιστρέφει πάνω από τις 25.000 μονάδες, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν.

Ανοδος στη Wall μετά το «πάγωμα» του εμπορικού πολέμου

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν θετικά στις ενδείξεις για εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,2% στις 25.003 μονάδες. Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Ο Nasdaq κινείται 0,78% υψηλότερα στις 7.413 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,75% στις 2.734 μονάδες. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα καθυστερήσει την επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα και θα «βάλει στον πάγο τον εμπορικό πόλεμο» ενώ θα προσπαθεί να οριστικοποιήσει την εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι το τέλος του όλου ζητήματος, ειδικά δεδομένου του μεγάλου κενού που παραμένει μεταξύ των δύο πλευρών, όπως δείχνει και η απουσία συγκεκριμένων λεπτομερειών στην ανακοίνωση. Ωστόσο, αυτή ήταν η ενθαρρυντική αρχή στις συνομιλίες που ανέμεναν οι traders» αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της London Capital Group.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης Chicago Fed ενισχύθηκε τον Απρίλιο στο 0,34 από 0,32 το Μάρτιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,15% στα 71,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,5% στα 1.284 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,773 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 3,079%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric σημειώνει άνοδο 2%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα συγχωνεύσει τη μονάδα μεταφοράς με τη Wabtec.

Kέρδη 1,5% καταγράφει η μετοχή της Tesla. Ο CEO της εταιρείας Elon Mask ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του μοντέλου Model 3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v