Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall παρά το «πάγωμα» του εμπορικού πολέμου

Περιορίζουν τα κέρδη οι δείκτες, με τον Dow Jones να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος. Οριακές κινήσεις για το δολάριο.

Επιφυλακτικότητα στη Wall παρά το «πάγωμα» του εμπορικού πολέμου

Οι αμερικανικές μετοχές καταγράφουν οριακές κινήσεις την Τρίτη, με τον Dow Jones να διαγράφει τα κέρδη παρά τα θετικά σήματα από τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,09% στις 24.992 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,11% υψηλότερα στις 7.402 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 2.731 μονάδες. 

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους δασμούς εισαγωγής σε κάποια οχήματα, στο 15%, από περίπου 25% που ισχύει σήμερα. Η ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι οι προοπτικές ενός εμπορικού πολέμου με την Κίνα απομακρύνονται, η οποία οδήγησε τον Dow Jones σε άλμα περίπου 300 μονάδων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, στοιχεία της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) έδειξαν ότι οι αμερικάνικες τράπεζες ανακοίνωσαν καθαρά κέρδη $56 δισ. το πρώτο τρίμηνο του έτους, υψηλότερα κατά 27,5% υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι ισολογισμοί των τραπεζικών ιδρυμάτων έλαβαν ώθηση από την φορολογική μεταρρύθμιση, την άνοδο των επιτοκίων και την σταθερή βελτίωση της οικονομίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,779 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,28% στα 72,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.293 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 3,06%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v