Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες απώλειες στη Wall με την ενέργεια στο επίκεντρο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται Dow Jones και S&P, με τον κλάδο ενέργειας στο επίκεντρο των πιέσεων, εν μέσω «βουτιάς» στην πετρελαϊκή τιμή. Θετικός ο Nasdaq. Στο επίκεντρο και οι γεωπολιτικές εξελίξεις. Κλειστή η Wall τη Δευτέρα.

Ηπιες απώλειες στη Wall με την ενέργεια στο επίκεντρο

Οριακές απώλειες καταγράφουν Dow Jones και S&P, με τις ενεργειακές μετοχές να υποχωρούν στο κλείσιμο μιας εβδομάδας με έντονη μεταβλητότητα ενώ ακολουθεί τριήμερο, καθώς η Wall θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω αργίας (Memorial Day). 

Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,28% στις 24.744 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,27% στις 2.720 μονάδες ενώ ο Nasdaq να καταγράφει άνοδο 0,23% στις 7.441 μονάδες. 

Ο ενεργειακός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, υποχωρώντας άνω του 3% καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει αύξηση της παραγωγής, προκαλώντας πτώση στις τιμές του αργού πετρελαίου. Η τιμή του WTI στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 4,2% στα 67,7 δολάρια το βαρέλι. Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικά κινείται ο χρυσός, στα 1.310 δολάρια η ουγγιά. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται και στις γεωπολιτικές εξελίξεις και στην ήπια αντίδραση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, μετά την ακύρωση της συνάντησης από τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, πτώση 1,7% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Απρίλιο. 

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,18% στις 7.730 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,68% στις 12.938 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε πτώση 0,11% στις 5.542 μονάδες. Πτώση 1,7% για τον IBEX 35 στη Μαδρίτη, εν μέσω αύξησης του πολιτικού ρίσκου, ενώ πτώση 1,54% σημείωσε ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τις τραπεζικές μετοχές να κινούνται σε χαμηλά 13 μηνών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v