Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετριάστηκαν οι απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Θετικός γύρισε ο Nasdaq και περιορίστηκαν αισθητά οι απώλειες για τους Dow Jones και S&P μετά τα πρακτικά της Fed. Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, μικρές μεταβολές για χρυσό.

Μετριάστηκαν οι απώλειες στη Wall Street μετά τη Fed

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ειδικότερα, οι αξιωματούχοι εμφανίζονται έτοιμοι να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο αν δεν αλλάξουν οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Επιπλέον οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί με την πορεία του πληθωρισμό υποστηρίζοντας ότι μια άνοδος πάνω από το 2% θα στήριζε τον μακροπρόθεσμο στόχο της τράπεζας.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 022% στις 24.779 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,05% χαμηλότερα, στις 2.722 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq γύρισε  ανοδικά 0,2% στις 7.392 μονάδες. 

Επιπλέον, στο επίκεντρο παραμένουν οι διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος με την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η σύνοδος με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ενδέχεται να μην προχωρήσει.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «θα υποβάλει σχέδια για νέες φοροαπαλλαγές κάποια στιγμή πριν το Νοέμβριο».

Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για το αν επίκειται νέα εκτίναξη του γεωπολιτικού ρίσκου και ανάλογη κίνηση στις αγορές ή οι νέες δηλώσεις Τραμπ είναι μέρος των διαπραγματευτικών του τακτικών.

Στο ταμπλό, μεγάλη άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι των Lowe's, Tiffany και Ralph Lauren, ενώ έντονες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Target ενόψει δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων.

Αποκλιμακώνονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό WTI να τιμάται στα 71,8 δολάρια το βαρέλι. Οριακή πτώση για τον χρυσό, στα 1.296 δολάρια η ουγγιά. 

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη, πτώση 0,7% σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 7.821 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,7% στις 12.940 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 1,43% στις 5.559 μονάδες. 

   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v